Hvad skal vi med Facebook??

Jeg overhørte en samtale mellem 2 ældre ejerledere forleden dag. Den startede med at den ene fortalte at et familiemedlem (sikkert et barnebarn) havde plaget ham – ejerlederen – til at oprette en profil på Facebook så ”vi kan snakke sammen på den måde”, som vedkommende udtrykte det!

Samtalens indhold blev derefter en lang gensidig bekræftelse af, at det i hvert fald ikke var noget for dem. ”Det er en døgnflue” som den ene sagde. Hvad den anden bekræftede ved at kalde det ”Social porno”!

Jeg har for længe siden oprettet mig på Facebook – primært fordi et yngre medlem af familien havde opfordret mig til det. Men så stort set ikke været der siden – bortset fra at svare på opfordringer til at blive nogens ven! Faktisk er jeg nemlig enig med de 2 fra samtalen. Altså ind til jeg fik det undersøgt nærmere og snakket med forskellige med forstand på sagerne! Så åbnede der sig en verden af muligheder. Der er jo efterhånden ikke en ung, der ikke er der. Og som ikke lader sig informere og få kontakter af den vej.

Det er der forbavsende mange virksomheder og andre organisationer, der har fundet ud af. Prøv selv at se på herlighederne. Det er nemt og … ikke mindst … gratis. Alle kan være med! De, der ikke har en profil i forvejen, lav en på Facebook. Du bestemmer selv, hvor mange informationer du vil give. Og begynd så en tur rundt i universet. Du kan jo starte med at invitere Anders Fogh Rasmussen til at være din ven – eller andre interessante, du møder på din vej. Men læg særlig mærke til de virksomhedsprofiler, der er oprettet og de søgeord, du finder dem på.

Jeg tror at der er forretning i det her. Det bør undersøges. Netværkene skal i hvert fald med på spøgen. Du kan jo klikke her og se, at vi er tilstede (du skal lige selv lave en profil på vejen for at komme videre)!

Da jeg så var i gang så jeg indenfor hos Twitter, Linkedin, Youtube og andre. Her kan der være endnu flere muligheder for at få kontakt til dem, som har lagt en del af sit sociale liv ud på nettet. Specielt imponeret blev jeg af alle de ”gør det selv” instruktionsfilm, man kunne finde på YouTube. Hvis din GPS navigator går i stykker, kan du helt sikkert finde en lille stump film, der fortæller, hvordan du skal lave den! Kan du se potentialet i din markedsføring …??

De bedste hilsener
Rolf B. Harsløf